Печат

In Memoriam

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Почина о. з. ген.-майор Людмил Асенов Маринчевски

Людмил Маринчевски е роден през 1941 г. в София. Завършил е електроинженерство, има докторска дисертация, защитена в Съветския съюз. Щатен служител и дългогодишен ръководител на Четвърти отдел (шифър и радиовръзка) на Държавна сигурност. През 1987 г. е назначен за заместник-началник на Второ главно управление на ДС, заместник-министър и главен секретар на МВР в правителствата на Андрей Луканов и Димитър Попов. Кандидат за вицепрезидент на Република България през 1996 г. Народен представител в 38-ото НС.

След това се занимава с частен бизнес като изпълнителен директор на охранителна фирма „Груп 4″ и консултантска фирма в сферата на сигурността „Комсиг”. Председател на УС на Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана и на Българския съюз за индустрия за сигурност.

Екипът на “ЗЕМЯ” и „Русия днес” изразява искрените си съболезнования във връзка с кончината на достойния човек и офицер и се присъединява към скръбта на близките, приятелите и колегите на о.з. ген. Людмил Маринчевски. 

Поклон пред паметта му!

Поклонението пред тленните останки на ген. Маринчевски ще се състои на 23.Х. (петък), от 12,00 ч. на Централните софийски гробища.