Печат

В Москва ще се появят тематични елхи

В рамките на фестивала „Пътешествие в Рождество” в Москва ще бъдат доставени 300 елхи, които ще бъдат украсени в различни стилове, съобщи пресслужбата на организационния комитет на цикъла градски мероприятия „Московски сезони”. 

Около 130 елхи ще бъдат поставени на Манежния площад, където ще образуват вълшебна зимна гора. Над тях ще се извиси 20-​метрова елха, докарана специално от Тверска област. Тя ще бъде украсена с 3,5 хиляди новогодишни играчки и гирлянди, чиято обща дължина ще е 3 километра. 

На „Кузнецкий мост” и в Новопушкинската градина ще „израснат” ексклузивни елхи в стила на съвременната мода. На площад „Революция” ще се появи „дворянска” елха с играчки във вид на запалени свещи, войничета хусари, балерини и люлеещи се кончета в стил края на ХІХ — началото на ХХ век. В столицата ще има също космическа, готическа и други елхи.

Не само в центъра ще има тематични елхи. В западната част на града, на ул. „Матвеевская” ще светне „южноевропейска” елха, украсена с позлатени дъбови клони, жълъди и восъчни играчки. В Зеленоград ще се появи „кримска” елха с играчки във вид на замъка Лястовиче гнездо и морски обитатели. 

Фестивалът „Пътешествие в Рождество” започва на 13 декември и ще продължи цял месец.