Печат

Фрегати от ЧФ участват в учения на фона на маневри на кораби на НАТО

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Армия и оръжие

Фрега­тите от Чер­номор­ския флот (ЧФ) „Адми­рал Григо­ро­вич” и „Адми­рал Есен” про­ведоха в мол­ските полигони за бойна подго­товка в Черно море уче­ния за унищожа­ване на отряд кораби на усло­вен про­тив­ник, се казва в съобще­ние на флота.

Спо­ред зами­съла на уче­ни­ето брего­вите сред­ства за наблю­де­ние и раз­уз­на­ване на Чер­номор­ския флот откри­ват непо­знат безпи­ло­тен лета­те­лен апа­рат, движещ се във въздушното

Печат

Индийска пилотажна група ще участва в МАКС

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Армия и оръжие

Вер­то­летна пило­тажна група „Саранг” от Индия ще участва в Меж­ду­на­род­ния авиационно-​космически салон МАКС-​2021, съобщиха в края на мина­лата сед­мица в сайта на авиосалона.

Лета­тел­ният и тех­ни­че­ският състав, както и авиаци­он­ната тех­ника ще при­стиг­нат на летище „М. М. Громов” в Рамен­ское, след което индийските спе­ци­а­ли­сти ще при­стъпят към

Печат

20 момичета се борят за едно място във военните вузове

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Армия и оръжие

Над 2100 моми­чета са изявили жела­ние да постъпят в руски висши военно-​учебни заве­де­ния. Кон­ку­ренци­ята средно състав­лява 12 за едно място, а по отделни спе­ци­ал­но­сти — до 20 моми­чета, съобщи начал­ни­кът на Главно управ­ле­ние „Кадри” на Мини­стер­ството на отбра­ната генерал-​полковник Вик­тор Горемикин.

През тази година при­емът на моми­чета е пла­ни­ран за 9

Печат

Су-30СМ и Су-27 съпроводиха разузнавателни самолети на САЩ

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Армия и оръжие

Руски изтре­би­тели Су-​30СМ и Су-​27 съпро­во­диха над Черно море само­лет за радио­тех­ни­че­ско раз­уз­на­ване и радио­е­лек­тронна борба EP-​3E Aries и раз­уз­на­ва­те­лен само­лет СL-​600 Challenger на Воен­но­въз­душ­ните сили на САЩ, съобщиха пред жур­на­ли­сти от Наци­о­нал­ния център за управ­ле­ние на отбраната.

Оттам уточ­ниха, че на 11 юли радио­ло­каци­он­ните сред­ства за кон­трол на