Печат

Няколко думи на Путин свалиха цените на газа

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Москва ще предложи механизми за спиране на борсовите спекулации

Русия няма инте­рес от сегаш­ния спе­ку­ла­ти­вен ажи­о­таж на газо­вия пазар и от неве­ро­ят­ния скок на цените. Това заяви в сряда Вла­ди­мир Путин на засе­да­ние за раз­ви­тие на енерге­ти­ката, в хода на което бяха пред­ложени кон­кретни мерки за овла­дя­ване на цено­вата криза.

В сряда бор­сите демон­стри­раха истин­ски чудеса от спе­ку­ла­тивна еквилибристика

Печат

Москва не вярва на позитивните декларации на НАТО

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Москва не може да вярва на пози­тив­ните декла­рации на НАТО след реше­ни­ето да бъдат отнети акре­ди­таци­ите на осем служи­тели от пред­ста­ви­тел­ството на Рус­ката феде­рация при Север­но­ат­лан­ти­че­ския али­анс, заяви рус­кият замест­ник мини­стър на външ­ните работи Алек­сандър Грушко.

В комен­тар за изда­ни­ето „Коммер­сантЪ” той напомня, че малко по-​рано

Печат

Володин определи Путин като "преимущество на Русия"

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

През годи­ните на пре­зи­дент­ството на Вла­ди­мир Путин Русия измина пътя от раз­ру­хата и ико­номи­че­ския упадък до силна суве­ренна държава — това мне­ние изра­зява пред­се­да­те­лят на Държав­ната дума Вяче­слав Воло­дин по слу­чай рож­де­ния ден на рус­кия държа­вен глава — 7 октомври.

Днес е рож­де­ният ден на нашия пре­зи­дент — Вла­ди­мир Вла­ди­ми­ро­вич Путин

Печат

Ф. М. Достоевски. Дневник на писателя в два тома - 1873-1881 г.

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Изда­тел­ство „Заха­рий Сто­я­нов” издаде в два тома про­чу­тия днев­ник на вели­кия руски писа­тел Ф.М. Досто­ев­ски по повод 200-​годишнината от него­вото рож­де­ние и 140-​годишнината от кон­чи­ната му. Днев­ни­кът е ярка и дъл­бока по съдър­жа­ние, идеи, размиш­ле­ния и про­зре­ния творба, която не е пре­из­да­вана на българ­ски език от 1986 година. Сегаш­ното изда­ние е с

Печат

Рар: Борбата срещу "Северен поток - 2" е абсурдна

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Европа вреди на себе си, опит­вайки се да се бори със „Севе­рен поток-​2″, заяви нем­ският поли­то­лог Алек­сандър Рар. Той отбе­ляза, че вътре в Европе­йския съюз, осо­бено в Брюк­сел, има сили, заин­те­ре­су­вани от про­ти­во­действие на рус­кия про­ект и това не се отнася за тех­ни­че­с­ката страна на въпроса.

Те заплащат елек­три­че­ството в сво­ите офиси и домове. И