Печат

Пашинян се срещна с Владимир Путин

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Прего­во­рите с рус­кия пре­зи­дент Вла­ди­мир Путин бяха наси­тени и резул­татни, заяви в сряда по време на беседа с чле­нове на Асоци­аци­ята на армен­ските юри­сти в Русия министър-​председателят на Арме­ния Никол Паши­нян, който е на офици­ална визита в Москва.

В продълже­ние на три часа и поло­вина обсъди­хме с Вла­ди­мир Путин много въпроси. Срещата беше резул­татна, въпреки че не бяха подпи­сани ника­кви документи. Обсъж­дахме много дого­во­ре­но­сти, в това число и реа­ли­зи­ра­нето на подпи­са­ните спо­ра­зуме­ния”, каза Пашинян.

Той отбе­ляза, че между двете страни има спо­ра­зуме­ния за съвместна арменско-​руска военна групи­ровка и за обща реги­о­нална система за ПВО. „Обсъди­хме с пре­зи­дента на Русия кон­кре­тен план и меха­низми за реа­ли­зи­ране на положе­ни­ята от тези дого­во­ре­но­сти в новата ситу­ация за реги­она”, съобщи армен­ският премиер.

Ръко­во­ди­те­лят на пра­ви­тел­ството на Арме­ния каза, че един от най-​важните въпроси от днев­ния ред след изо­стря­нето на обста­нов­ката в Нагорни Кара­бах е реформата във Въоръже­ните сили, която се извършва с под­крепата на рус­ките парт­ньори. „Това беше един от най-​ключовите въпроси по време на нашата дис­ку­сия”, добави Пашинян.