Печат

ШОС обединява усилията в борбата с тероризма

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Сергей Шойгу предлага конкретен план за действие на армиите от региона

Шан­хай­с­ката орга­ни­за­ция за сътруд­ни­че­ство (ШОС) е изпра­вена пред слож­ната задача да се справи със запла­хите, идващи от тали­ба­ните и други ислямистки орга­ни­за­ции след изтег­ля­нето на аме­ри­кан­с­ките войски от Афга­ни­стан. Осо­бено големи са опас­но­стите за съсед­ните страни, където вече нахлу­ват бежан­ски вълни.

На засе­да­ние на военните

Печат

Американски сенатори поставиха ултиматум за "Северен поток - 2"

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Група репуб­ли­кан­ски сена­тори отпра­виха ултима­тум към Белия дом и Мини­стер­ството на финан­сите на САЩ с искане за въвеж­дане на нови санкции срещу газопро­вода „Севе­рен поток — 2″. Това съобщи агенция Bloomberg на 28 юли с позо­ва­ване на съо­т­вет­ното заяв­ле­ние, пре­даде REGNUM.

Спи­съкът на чле­но­вете на Сената, подпи­сали документа, вклю­чва 12 души. Те смятат

Печат

Започна разследване по скандала с Медведев

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Орга­ни­за­ци­он­ният коми­тет на Олимпийските игри в Токио започна раз­след­ване по отноше­ние на чилийския жур­на­лист, който про­во­кира рус­кия тени­сист Дмит­рий Мед­ве­дев. „Полу­чихме отго­вор от орга­ни­за­ци­он­ния коми­тет на въпроса ни относно инци­дента след мача на Мед­ве­дев, Орга­ни­за­ци­он­ният коми­тет е започ­нал раз­след­ване”, цитира РИА „Новости”

Печат

РФ призова САЩ и Украйна да преосмислят позицията си

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Рус­кото посол­ство в САЩ при­зо­вава Вашинг­тон и Киев да пре­разгле­дат позици­ята си относно годиш­ната резо­люция на Общото събра­ние на ООН за бор­бата с геро­изи­ра­нето на нацизма и нео­нацизма. В съобще­ни­ето, пуб­ли­ку­вано в Twitter, се отбе­лязва, че Русия осъжда всички форми на расо­вата дискриминация.

Рус­ката страна пред­стави годиш­ната резо­люция на

Печат

Кремъл не води кампания срещу Бербок

Автор „Русия днес“. Пуб­ли­ку­вана в Новини

Прес­сек­ре­та­рят на пре­зи­дента на РФ Дмит­рий Пес­ков опро­верга твър­де­ни­ята, че Кремъл водел кампа­ния про­тив съпред­се­да­теля на пар­ти­ята „Съюз-​90″ (зелени) и кан­ди­дат за канц­лер на Герма­ния Ана­лена Бер­бок. „Не, това не е истина”, заяви Пес­ков по повод разпро­стра­не­ното съобще­ние на агенция Bloomberg.

В него се твърди, че рус­ките вла­сти за разгърнали